dulce-acrisor

astazi, tarta cu visine.

reteta de la mama citire, asa-zisa ‘666’:

6 oua (se separa albusul de galbenus)

6 linguri de zahar

6 linguri de ulei

faina (eu pun din ochi)

esenta de vanilie

multeeee visine.

se incalzeste cuptorul.

se scot samburii si peste visine se presara putin zahar. (nu-i o regula, mie imi place ca, odata bagate la cuptor, se caramelizeaza.

se bat ouale bine, pana sta telul in picioare 🙂 se adauga, pe rand, cele 6 linguri de zahar si compozitia se bate pana se omogenizeaza. inainte de a adauga uleiul se mananca doua-trei linguri, dupa preferinte. 🙂 treptat se adauga uleiul si galbenusurile, alternand o lingura de ulei cu un galbenus (nu-i musai, sunt eu mai cu motz).  se adauga esenta de vanilie si faina, amestecand continuu pentru a preveni aparitia cololoaselor. 🙂 cum spuneam, faina o pun din ochi de fiecare data. acestea fiind spuse scrise facute, compozitia se toarna intr-o tava pe care am uns-o cu putin unt si am tapetat-o cu ceva faina. se da la cuptor cateva minute, se scoate, se arunca visine din abundenta, se da din nou la cuptor si se scoate inainte sa inceapa sa miroasa a ars. 🙂

sugestie: nu mancati imediat! Frige si aluatul se lipeste de stomac. 🙂

Advertisements

One thought on “dulce-acrisor

  1. Pingback: Cranberry muffins « eucandvreausascriuscriu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s